Egger Radauti a fost certificata ISO 14001 pentru sistemul de management de mediu


Intră acum și în grupul de

Certificarea pentru Sistemul de Management de Mediu confirmă politica companiei în ceea ce priveşte protecţia mediului, se arată într-un comunicat al firmei austriece.

Potrivit sursei citate, în februarie 2011, la fabrica din Rădăuţi a avut loc un audit integrat pentru sistemele de certificare ISO 14001 şi ISO 9001, realizat de către firma Quality Austria, care a decis să ofere certificarea ISO 14001 pentru fabrica din Rădăuţi şi a reînnoit certificarea ISO 9001 pentru Managementul Calităţii.

ISO 14001 este un standard recunoscut la nivel global care specifică cerinţele pentru un Sistem de Management al Mediului (EMS) eficient. Scopul acestui standard este de a ajuta toate tipurile de organizaţii să implementeze tehnologii pentru protecţia mediului, prevenirea poluării şi pentru îmbunătăţirea performanţelor ecologice.

EGGER Rădăuţi a primit prestigioasa acreditare ISO 14001, ceea ce ilustrează angajamentul actual şi viitor pentru minimizarea impactului asupra mediului. Standardul internaţional ISO 14001 prevede atât un model pentru optimizarea managementului de mediu cât şi directive pentru a garanta faptul că firma minimizează eficient posibilele efecte negative asupra mediului prin prisma activităţilor sale, realizează îmbunătăţiri continue ale performanţelor ecologice şi faptul că EGGER îndeplineşte toate obligaţiile şi reglementările legale.

“Sistemul de management de mediu a avut drept model fabrica EGGER din Unterradlberg, Austria. Suntem bucuroşi pentru această acreditare care confirmă totodată angajamentul EGGER pentru protecţia mediului. Certificarea ISO 14001 reflectă grija noastră pentru un mediu curat”, a declarat Ioan Banciu, director tehnic al fabricii EGGER din Rădăuţi.

ISO 14001 specifică un set de cerinţe pentru managementul de mediu pentru toate tipurile de organizaţii pentru protecţia mediului, prevenirea poluării şi îmbunătăţirea performanţelor ecologice. Prin acest sistem de management, compania este capabilă să identifice, să controleze şi să optimizeze continuu performanţele de mediu, prin implementarea într-o manieră sistematică a obiectivelor de mediu, să îndeplinească şi să demonstreze că au fost atinse aceste obiective.


Intră acum și în grupul de