Primul pacient cu AVC adus cu elicopterul la SCJU Suceava de la SJU Neamț


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că la Spitalul Clinic de Urgență Suceava a fost adus cu elicopterul SMURD primul pacient cu accident vascular cerebral.

El a spus că este vorba despre un pacient în vârstă de 55 de ani, trimis de la Spitalul Județean din Neamț, iar la secția de neurologie, compartimentul de radiologie intențională, medicii sunt pregătiți la această oră să intervină.

Gheorghe Flutur a reamintit că, în zona Moldovei, Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava este singurul cu compartiment de radiologie intervențională în cadrul secției de neurologie.

„Avem 5 medici, 4 titulari și un rezistent cu activitate 24/24. Dotările secției sunt de ultimă generație, medicii sunt specializați în acest domeniu, iar heliportul de pe spital este folosit în premieră pentru un astfel de caz”, a spus Flutur.

El a precizat că la Suceava funcționează centrul de tratament endovascular pentru atacurile vascular cerebrale. În țară sunt zece astfel de centre, iar în Moldova singurul este la Suceava.

„Anul trecut la Suceava au fost 44 de intervenții de acest tip, situându-ne pe locul 4 în țară. De la începutul anului 2024, acesta este al 25-lea pacient, dar primul adus cu elicopterul SMURD, utilizând heliportul spitalului”, a menționat Flutur.


Intră acum și în grupul de