Suceveancă păcălită online: Poliția Suceava investighează un caz de fraudă privind vânzarea unui bilet la un festival de renume


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Suceava a fost alertată, luni seara, de către o femeie cu privire la o presupusă înșelăciune în cadrul unei tranzacții de vânzare a unui bilet la un festival de prestigiu.

Conform informațiilor preliminare, victima a postat un anunț pe un site de socializare în data de 23 martie 2024, exprimând intenția de a vinde un bilet la un festival cu suma de 750 de lei. În urma acestui anunț, în data de 6 aprilie 2024, aceasta a fost contactată de către un potențial cumpărător, care a promis să achiziționeze biletul.

Tranzacția presupunea schimbul de date personale și transferul bancar al sumei convenite. Femeia a acționat conform cerințelor cumpărătorului, modificând datele de pe bilet conform instrucțiunilor primite și transferând drepturile de proprietate asupra acestuia.

Cu toate acestea, după finalizarea modificărilor, cumpărătorul a blocat comunicarea cu femeia care a vândut biletul, nefinalizând transferul bancar promis. Aceasta a condus la sesizarea poliției și inițierea unei anchete pentru infracțiunea de înșelăciune.

Poliția Municipiului Suceava, prin intermediul Biroului de Investigații Criminale, continuă cercetările în conformitate cu prevederile legale, în vederea strângerii de probe și identificării persoanelor implicate în această fraudă online.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a arătat că acest caz reamintește importanța prudenței în tranzacțiile online și necesitatea verificării atente a identității și a credibilității potențialilor cumpărători înainte de finalizarea oricărei tranzacții financiare sau de transfer de bunuri.


Intră acum și în grupul de