Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță înființarea unei noi legături între cartierele Burdujeni și Ițcani pentru descongestionarea traficului în oraș


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, miercuri, în timpul unei inspecții la lucrările de la podul rutier din zona Mirăuți că în vederea descongestionării traficului se va mai realiza o cale de acces între cartierele Burdujeni și Ițcani.

„Se fac eforturi pentru descongestionarea traficului în municipiu”, a spus Lucian Harșovschi care a menționat că pentru cei care vor să ajungă în zona comercială se poate circula pe strada Mirăuți unde acum se modernizează un pod care ar urma să fie dat în folosință în termen de trei luni.

El a anunțat că se va realiza o nouă legătură între cartierul Burdujeni și cartierul Ițcani pe malul râului Suceava pe strada Alexandru Ghica, continuând cu strada Plaiului, strada Triajului cu ieșire în fața pieței en-gros.

„Această stradă se va face. Se lucrează deja la proiectare. Vom intra în Consiliul Local cu hotărâre de exproprieri și să avem o nouă stradă, o nouă legătură între cartierul Ițcani și Burdujeni pentru a avea un trafic mai puțin aglomerat”, a spus viceprimarul.

El a mai declarat că în perioada următoare va prezenta și alte soluții și alte proiecte prin care traficul din municipiu să fie fără probleme.

Lucian Harșovschi a menționat că cel mai târziu în anul 2026 va fi introdus sistemul de sensuri unice în municipiu cu bandă unică destinată transportului în comun.


Intră acum și în grupul de