Introducerea transportului electric la Suceava prinde contur. Primarul Ion Lungu a semnat un memorandum la Lisabona in acest sens


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava va colabora cu încă nouă oraşe europene în cadrul proiectului de introducere a vehiculelor electrice atât pentru transportul în comun cât şi autovehicule pentru locuitori, după ce primarul Ion Lungu a semnat în acest sens la Lisabona, un memorandum de cooperare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Suceava, edilul-şef sucevean a participat în perioada 7-9 iunie, la Conferinţa anuală în cadrul proiectului Electric Vehicles in Urban Europe (EVUE) – în cadrul programului URBACT, care s-a desfăşurat la Lisabona unde a fost semnat memorandum-ul de cooperare între oraşele partenere.

Astfel, Suceava devine partener cu Oslo, Frankfurt, Londra, Stockholm, Lisabona, Katowice, Beja, Madrid şi Zograoufu în cadrul proiectului de introducere a vehiculelor electrice în aceste oraşe.

Acest memorandum prevede că, în cadrul proiectului EVUE, oraşele partenere să întocmească un plan de acţiune, strategic, în vederea întocmirii unui proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea implementării vehiculelor electrice atât în transportul în comun cât şi autovehicule pentru locuitori.

În perioada conferinţei, reprezentanţii oraşelor partenere au avut discuţii şi au asistat la demonstraţii practice despre funcţionarea vehiculelor electrice, despre posibilităţi de finanţare nerambursabilă şi soluţii practice pentru fiecare oraş partener .

Suceava este singurul oraş din Romania care este implicat într-un proiect de promovare a transportului electric, iar acest proiect este oportun pentru transferul de experienţă de la oraşele partenere care sunt avansate în domeniul vehiculelor electrice, se arată în documentul citat.

Totodată, se menţionează că primarul Ion Lungu a avut întâlniri cu oficialităţi din Londra, viceprimarul Paul Cannell, responsabil de mobilitate şi transport public, din Lisabona, Fernando Silva şi Beja, Jorge Valente.


Intră acum și în grupul de