Explozie la o fabrica de anvelope de langa Milisauti. Trei muncitori s-au ales cu arsuri de gradele III si IV


Intră acum și în grupul de

Incidentul a avut loc joi dimineaţă, la o fabrică de reşapat cauciucuri situată între Milişăuţi şi Grăniceşti. În urma exploziei, trei persoane au fost rănite grav, urmând să fie preluate de un elicopter SMURD şi transportate la un spital din Iaşi sau Bucureşti.

Potrivit şefului ISU Suceava, col. Ioan Burlui, explozia s-a produs din cauza prafului de cauciuc la o maşină de reşapat. El a spus că cele trei persoane reparau o maşină de reşapat, iar praful de cauciuc este foarte exploziv şi că a fost suficientă o scânteie pentru a produce explozia.

Burlui a precizat că cele trei victime sunt în drum spre Suceava de unde vor fi preluate de un elicopter SMURD şi transportate la un spital din Iaşi sau Bucureşti.

Şeful ISU Suceava a mai menţionat că distrugerile provocate de explozie nu sunt mari, iar incendiul a fost stins.

UPDATE:

Un elicopter de tip Mi-8 din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor a decolat joi dimineaţă, în jurul orei 09:00, de la Iaşi în executarea unei misiuni umanitare în judeţul Suceava.

Intervenţia elicopterului a fost solicitată pentru transportul medical de urgenţă a trei persoane rănite grav în urma unei explozii la o fabrică de cauciuc. Pacienţii, cu arsuri de gradele III şi IV, vor fi aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, pentru îngrijiri de specialitate.

La bordul aeronavei se află un echipaj de zbor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi o echipă medicală din cadrul U.P.U. SMURD Iaşi, compusă din 3 medici şi 2 asistenţi.


Intră acum și în grupul de