Baisanu: „Intentia USL este de a crea un aparat public eficient si transparent”


Intră acum și în grupul de

Reducerea fiscalităţii şi încurajarea mediului privat, asta vor viza măsurile care vor fi luate de USL dacă va ajunge la guvernare, potrivit liderului PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu. „Aceste măsuri vor fi luate pentru crearea unui nou model economic care să ducă la creştere economică, dezvoltarea industriilor şi crearea de noi locuri de muncă. USL îşi propune refacerea clasei de mijloc în România, distrusă de măsurile aberante ale actualei puteri”, a ţinut să sublinieze Alexandru Băişanu.

Preşedintele PNL Suceava a explicat că reducerea fiscalităţii vizează introducerea unei impozitări regresive, pornind de la menţinerea cotei de 16% ca prag maxim de impozitare. Băişanu a spus că pentru salariile mai mici se va aplica un sistem în trepte de impozitare, de 8%, 12% şi 16%. „Vrem să reducem impozitarea pentru cei cu salarii sub 1.600 de lei, care au astfel posibilitatea de a recupera tăierile operate de actuale putere. Şi nu în ultimul rând, vom introduce o taxarea mai mică a muncii prin reducerea contribuţiilor pentru asigurările sociale”, a mai spus Băişanu.

În ceea ce priveşte măsurile propuse pentru încurajarea mediului privat, acestea presupun eliminarea taxelor pentru angajarea în regim part-time a tinerilor sub 25 de ani şi a persoanelor peste 55 de ani, reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, păstrarea opţiunii de 16% impozit pe profit sau 3% impozit pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderi şi reducerea TVA la 19% după patru ani de mandat. „De asemenea, intenţia USL este de a crea un aparat public eficient şi transparent.

Acest lucru se poate realiza prin reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile, desfiinţarea celor 6.000 de posturi numite politic în perioada 2009 – 2010 şi numirea în funcţiile de specialitate a oamenilor cu experienţă, introducerea contractelor de performanţă şi deblocarea posturilor din sistemul de învăţământ şi sănătate”, a conchis liderul liberalilor suceveni.


Intră acum și în grupul de