Radautenii, indemnati printr-un manifest sa nu achite factura la apa si canal. Afla cine distribuie documentul


Intră acum și în grupul de

Din luna iunie, ACET Suceava nu mai are baza legală pentru tariful aplicat, susţine consilierul local PSD din Rădăuţi, Tiberiu Maerean, care a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, manifestul pe care îl distribuie în municipiu, în care arată că a acţionat în instanţă şi a câştigat, obţinând anularea hotărârii CL Rădăuţi prin care s-a aprobat majorarea tarifelor serviciilor de apă şi canalizare practicate de operatorul regional ACET SA Suceava. „Până la apariţia unei noi hotărâri de Consiliu Local vă invit să nu plătiţi apa şi canalul deoarece nu există tarif legal”, se arată în manifestul în care Maerean subliniază că se va lupta în justiţie pentru recuperarea sumelor de bani încasate abuziv de ACET. El le mai cere rădăuţenilor solidaritate şi acţiune pentru a putea învinge.

Pe de altă parte, directorul ACET SA Suceava, Ştefan Groza, a declarat că acţiunea consilierului local nu are nici o justificare legală. El a explicat că din aprilie 2010, ACET SA Suceava a semnat un contract cu municipalitatea rădăuţeană pentru delegarea de gestiune a serviciului de apă şi canalizare, iar în judeţ, unde această firmă asigura aceste servicii se aplică tarife unice, aprobate de Consiliul Judeţean Suceava şi de Asociaţia Judeţeană de Apă-Canal, din care face parte şi municipiul Rădăuţi. „El a atacat în instanţă hotărârea CL Rădăuţi şi nu hotărârea AJAC privind stabilirea tarifului unic. Noi practicăm tariful stabilit de AJAC, iar acţiunea lui nu are opozabilitate”, a spus Groza.

Directorul ACET Suceava a evitat să se pronunţe asupra acţiunii prin care consilierul local îndeamnă rădăuţenii să nu achite serviciile de apă şi canalizare. „S-ar putea să fie o acţiune încadrată la altceva”, a conchis Groza.


Intră acum și în grupul de