Inca o familie din Suceava, atacata de un jder turbat. Vezi cine a ucis animalul


Intră acum și în grupul de

O familie din comuna suceveană Dorna Arini a fost atacată în noaptea de miercuri spre joi de un jder turbat. Potrivit şefului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, animalul a intrat în casă în jurul orei 1, a atacat-o pe soţia proprietarului, iar bărbatul a sărit în apărarea ei şi a omorât animalul, dar a fost muşcat în timp ce se lupta cu jderul.

Dulgheru a spus că cei doi au anunţat imediat medicul veterinar din localitate care a contactat conducerea DSVSA Suceava şi a dus jderul la Laboratorul DSVSA unde, în urma testării, s-a confirmat rabia.

Cei doi membri ai familiei au fost îndrumaţi să-şi facă vaccinare antirabică , iar în gospodărie veterinarii au făcut o anchetă epidemiologica şi au fost luate măsuri pentru combaterea bolii, menţionând că în focarele de rabie se fac dezinfecţii, se vaccinează animalele susceptibile şi se supun unor observaţiilor zilnice toate animalele din gospodărie.

„Am dispus luarea tuturor măsurilor legale, respectiv responsabilizarea primăriilor, consiliile locale având în sarcină câinii comunitari”, a spus Dulgheru care a menţionat că se impune vaccinarea câinilor comunitari din zonă.

El a mai declarat că se vor efectua vaccinări de completare la toate carnivorele domestice care nu au fost vaccinate în campania din anul 2010.

În urmă cu o lună un jder a intrat, marţi, într-o curte din satul Teşna, comuna Poiana Stampei unde a atacat-o pe soţia proprietarului, muşcând-o de picior şi mână, precum şi pe băiatul lor, rănindu-l la picior.


Intră acum și în grupul de