Se revine la vechi metode de inselaciune. Sucevence pacalite prin metoda „Maradona”


Intră acum și în grupul de

O casieră de la o casă de schimb valutar din municipiul Suceava şi două femei din Hânţeşti care vroiau să schimbe euro la agenţia unei bănci din cartierul sucevean Burdujeni, au fost înşelate prin metoda „Maradona” folosită în anii 90 la schimbul valutar neoficial prin care la un schimbarea unei sume de bani o persoană oferă echivalentul în lei sau euro, dar la numărătoare, scoate câteva bancnote din teanc, după numărarea banilor. În felul acesta, clientul descoperă abia acasă lipsa banilor.

Astfel, casiera unei case de schimb valutar din municipiul Suceava a fost înşelată de un bărbat, cu 1.200 de lei, acesta cerându-i să schimbe 2.500 de lei pe care îi avea în bancnote de 500 şi 200 de lei în bancnote de 10, 50 şi 100 de lei.

Potrivit Poliţiei judeţului Suceava, la ghişeul unde lucrează casiera s-a prezentat, vineri, un bărbat care a dorit să schimbe suma de 2.500 lei din bancnote de 200 lei şi 500 de lei în bancnote mai mici de 100, 50 sau 10 lei.

Ea i-a schimbat suma respectivă în 20 de bancnote a câte 100 lei fiecare şi 10 bancnote a câte 50 lei fiecare.

După ce i-a înmânat suma bărbatului acesta i-a solicitat din nou casierei să îi schimbe banii în bancnote şi mai mici, de 10 lei.

Casiera a fost de acord, a luat banii fără să îi numere şi i-a dat bărbatului suma de 2.500 lei în bancnote de 10 şi 50 lei, iar după plecarea bărbatului a numărat banii şi a constatat că îi lipsesc 1.200 lei.

În acest caz poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune.

Poliţiştii mai cercetează şi o altă înşelăciune, care s-a produs, vineri, într-o agenţie bancară din municipiul Suceava unde două femei din Hânţeşti, mamă şi fiică, care doreau să schimbe 450 de euro, au acceptat oferta unui bărbat, care le-a oferit un curs valutar mai avantajos.

Astfel, bărbatul a schimbat prima dată 150 de euro ai mamei care a luat banii şi, fără să-i numere i-a pus în geantă.

Fiica acesteia i-a dat apoi bărbatului 300 de euro, care i-a dat în schimb 1.200 de lei, după care i-a cerut banii înapoi motivând că ar mai trebui să-i dea 45 de lei după care aceasta a luat banii şi, tot fără a-i număra, i-a pus în geantă.

La scurt timp cele două şi-au dat seama că le lipseşte suma de 1.101 lei.


Intră acum și în grupul de