Comisarii de mediu suceveni au aplicat o amendă de 40.000 de lei după ce au identificat depozitări ilegale de deșeuri


Intră acum și în grupul de

După primirea unei sesizări referitoare la incendieri de deșeuri într-o localitate din județul Suceava, comisari din cadrul G.N.M. – C.J. Suceava au intervenit prompt, efectuând un control privind protecția mediului la locația indicată în sesizare.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în acea locație erau depozitate sau abandonate în mod neconform atât deșeuri menajere, cât și resturi de deșeuri reciclabile. Mai mult, s-au identificat și resturi de deșeuri care au fost incendiate, ceea ce prezintă un risc semnificativ pentru mediu și sănătatea publică.

Autoritățile au luat măsuri prompte în acest sens. Astfel, Unitatea Administrativ Teritorială a comunei pe raza căreia se aflau aceste deșeuri a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 40.000 lei conform prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deseurilor, cu modificările și completările ulterioare.

În plus, prin nota de constatare întocmită, au fost stabilite măsuri concrete, cu termene de realizare, pentru remedierea deficiențelor constatate în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Garda de mediu Suceava subliniază importanța respectării legislației în domeniul protecției mediului și anunță că va continua să monitorizeze și să intervină în cazurile de nerespectare a normelor în vigoare, cu scopul protejării mediului înconjurător și asigurării unui cadru de viață sănătos pentru comunitate.


Intră acum și în grupul de