Primarul Sucevei vrea un steag mai mare pentru administratia locala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, vrea să schimbe modalitatea prin care instituţia pe care o conduce prezintă însemnele naţionale.

Decizia vine în urma ultimei vizite pe care primarul Sucevei a făcut-o în afara ţării, în majoritatea localităţilor din vest observând că respectul pentru însemnele naţionale este mult mai mare şi mult mai vizibil faţă de situaţia existentă în oraşul nostru, mai ales din partea administraţiilor locale.

„În timpul vizitei făcute la Lisabona, am observat că instituţiile publice au arborate în format mare steagurile naţionale. Cred că ar trebui să ne mândrim şi noi mai mult cu simbolurile noastre naţionale, să fim puţin mai naţionalişti în sensul bun al cuvântului”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri Ion Lungu.

Conform conducerii administraţiei publice locale, urmează ca în faţa clădirii Primăriei Suceava să fie instalat un drapel de 4×6 metri, pe un catarg a cărui înălţime să atingă 12 m.

Arborarea acestuia urmează a avea loc pe data de 26 iunie când se serbează Ziua Drapelului Naţional.


Intră acum și în grupul de