Lungu: Activitatea Primariei nu va fi afectata de regionalizare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Activitatea Primăriei nu va fi afectată indiferent de modul de organizare teritorială, a afirmat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu. Potrivit acestuia, primarii vor fi în continuare manageri ai localităţilor şi se vor preocupa să atragă cât mai multe fonduri pentru proiecte, singura problemă, care nu este insurmontabilă, fiind cea legată de deplasarea pentru avize la sediul de regiune.

Întrebat cu ce ajută această nouă reorganizare administrativă a ţării, edilul-şef al Sucevei, care este şi este şi preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava, a spus că deocamdată nu vede aceste avantaje, dar că aşteaptă să fie conturat proiectul pentru a se putea pronunţa. Lungu a subliniat că această reorganizare nu trebuie făcută „pe picior”.

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorbţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.

Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti. Oltean a mai anunţat că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.

Marţi seara, Boc a declarat, la postul public de televiziune, că PDL va continua discuţiile cu partenerii de coaliţie pentru reorganizarea administrativă a ţării, menţinându-şi opinia că ideea constituirii a opt judeţe mari este cea mai bună, iar angajarea răspunderii pentru acest proiect rămâne o variantă luată în calcul.


Intră acum și în grupul de