100 de milioane de lei pentru retele de apa si canalizare in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava are acum proiecte pe cei trei piloni ai Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, de modernizare de drumuri judeţene, de construcţie de creşe şi grădiniţe şi de lucrări de apă-canal, a declarat joi, şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit preşedintelui CJ Suceava, în cadrul celui de-al treilea pilon, vor fi alocaţi o sută de milioane de lei, pentru reţele de apă şi canalizare din 11 localităţi printre care Câmpulung Moldovenesc, Ipoteşti, Marginea, Dolhasca sau Frasin.

Flutur a precizat că 78 de milioane de lei sunt alocate pentru lucrări de canalizare, iar 22 de milioane de lei pentru aducţiuni de apă. „La sfârşitul lunii iulie vor intra şi acestea pe licitaţii, pe modelul PNDI, cu credit furnizor”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a adăugat că aşteaptă finalizarea licitaţiilor pentru primul pilon al PNDI, de modernizare a drumurilor judeţene, astfel încât din luna iulie să înceapă primele lucrări la traseele din judeţ, pentru şapte drumuri judeţene fiind alocată suma de 70 de milioane de euro.

La începutul lunii iunie, MDRT a anunţat că achiziţionează servicii de proiectare şi lucrări de execuţie pentru un număr de 103 grădiniţe şi creşe (18 din judeţul Buzău, 29 din judeţul Vrancea, 26 din judeţul Botoşani şi 30 din judeţul Suceava).

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, iniţiat de MDRT, prevede alocarea a aproximativ patru miliarde de euro pentru finanţarea unor proiecte de infrastructură în domeniul dezvoltării regionale şi în domeniul mediului.


Intră acum și în grupul de