Promovabilitate de doar 36 la sută la proba practică pentru permisul auto. Prefectul Alexandru Moldovan: Nivelul de exigență al examinatorilor va rămâne unul ridicat


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis, joi, la Rădăuți, unde a debutat examinarea la proba practică a candidaților pentru obținerea permisului auto, că nivelul de exigență al examinatorilor va rămâne unul ridicat.

Reamintim că începând cu luna februarie a acestui an, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) din Suceava a implementat măsuri ample pentru a veni în sprijinul candidaților în obținerea permisului de conducere.

Astfel, potrivit unui ordin al prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan, examinările practice au fost extinse către mai multe localități, printre care Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți, iar în plus, pentru a crește accesibilitatea serviciilor, au fost introduse sesiuni suplimentare de examinare practică pentru categoria B în zilele de sâmbătă.

Prezent la debutul examinării practice la Rădăuți, prefectul Alexandru Moldovan a subliniat importanța exigenței în procesul de obținere a permisului de conducere, evidențiind că doar pregătirea serioasă, atât teoretică, cât și practică, poate asigura succesul în obținerea acestuia. El a asigurat că măsurile implementate au ca obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor publice și descongestionarea traficului în municipiul Suceava.

”Am fost prezent la debutul activității de examinare de astăzi în municipiul Rădăuți pentru a transmite un mesaj clar: suntem consecvenți în acțiunile și măsurile pe care le adoptăm în vederea îmbunătățirii serviciilor publice oferite și în crearea condițiilor ca un candidat să poată avea posibilitatea de a susține proba practică în mod repetat, dacă este nevoie.

În același timp,  le-am precizat tuturor celor prezenți că nivelul de exigență al examinatorilor va rămâne unul ridicat, fiind aplicate aceleași proceduri ca în restul țării. Unica posibilitate de a dobândi dreptul de conducere a unui autovehicul este pregătirea cu seriozitate, atât teoretică cât și practică. Alte variante pe care unii sau alții le iau în considerare nu sunt posibile în mandatul meu de prefect al județului Suceava”, a spus prefectul.

Conform datelor oficiale furnizate de Prefectura Suceava, în perioada 01.01.2024 – 31.03.2024, un total de 6143 de candidați au fost examinați la proba teoretică, cu un procent de promovabilitate de 45,01%. Analiza pe categorii arată o distribuție variată:

Categoria B: 41,55% promovabilitate

Categoria B1: 85,71% promovabilitate

Categoria C: 69,14% promovabilitate

Categoria D: 82,98% promovabilitate

În ceea ce privește examinarea practică, în aceeași perioadă, au fost evaluați 5905 de candidați, cu o promovabilitate totală de 40,71%. Repartiția pe categorii este după cum urmează:

Categoria B: 36,15% promovabilitate

Categoria B1: 42,86% promovabilitate

Categoria BE: 72,88% promovabilitate

Categoria C: 58,94% promovabilitate

Categoria CE: 58,94% promovabilitate

Categoria D: 75,81% promovabilitate

În paralel cu aceste evaluări, operațiunile de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere au înregistrat o activitate susținută, cu un număr semnificativ de operațiuni realizate în intervalul menționat.


Intră acum și în grupul de