Ceremonial militar în onoarea Zilei Veteranilor de Război la Monumentul Eroilor Români din Parcul „Profesor Ioan NEMEȘ”


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava se pregătește să marcheze solemn „Ziua Veteranilor de Război” pe data de 29 aprilie 2024. Începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor Români din Parcul „Profesor Ioan NEMEȘ”, va avea loc un ceremonial militar impresionant, organizat de Garnizoana Suceava în colaborare cu numeroase instituții și organizații locale și județene.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Filiala Județeană „Mușatinii” a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Suceava, Consiliului Județean Suceava, Instituției Prefectului Suceava, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

La ceremonialul militar vor participa reprezentanți ai administrației publice județene și locale, ai structurilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, precum și membri ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, ai asociațiilor veteranilor de război și ai Asociației „Cultul Eroilor” filiala Suceava.

Această ocazie solemnă va fi marcată prin depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori în memoria celor care s-au jertfit pentru țară.

Ceremonialul militar este un prilej important de comemorare și recunoaștere a sacrificiului veteranilor de război, precum și de solidaritate și apreciere față de aceștia, care au contribuit la apărarea și înfăptuirea idealurilor naționale.


Intră acum și în grupul de