Acasă Actualitate Peste două tone de materiale reciclabile strânse de elevii Colegiului Național „Eudoxiu...

Peste două tone de materiale reciclabile strânse de elevii Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” în cadrul unei acțiuni de promovare a comportamentelor prietenoase cu mediul


Intră acum și în grupul de

În cadrul programului „Săptămâna verde”, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a găzduit o inițiativă de reciclare, sub deviza inspiratoare: „Nu lăsa grija pentru mediu să ia vacanță. Mai târziu vei regreta!” (codul Eco-Școala). A doua ediție a acestei activități de promovare a comportamentelor prietenoase cu mediul a avut un impact semnificativ, implicând douăzeci de clase ale colegiului.

Sub coordonarea directorului Colegiului, prof. dr. Puiu Adrian-Nicolae, și a echipei sale formată din prof. Mitrofan Nicoleta, prof. Ciobara Alexandru, prof. Ichim Constantin și prof. Roșca Vasile, precum și cu sprijinul personalului școlii, al părinților și al comunității, activitatea s-a desfășurat sub forma unui concurs incitant. Competiția dintre clase a fost una intensă întrucât premiile puse la dispoziție prin bunăvoința SC Servicii Comunale SA, reprezentată prin director Jecalo Adi-Gheorghiță, au fost destul de consistente: Premiul I – 1 000 lei, Premiul al II-lea – 500 lei, Premiul al III-lea – 300 lei. Elevii s-au mobilizat și au strâns o cantitate totală de 2162 kg de materiale reciclabile, mase plastice/peturi și hârtie/carton, acestea fiind cântărite și preluate de către SC Servicii Comunale SA, care a pus la dispoziție personal pentru coordonarea  colectării, precum și utilajele necesare. La final, clasele cu cele mai mari cantități de deșeuri reciclabile colectate au fost premiate: clasa a IX-a G (300 kg) – Premiul I, clasa a X-a A (292 kg) – Premiul al II-lea, clasa a IX-a D (230 kg) – Premiul al III-lea. Cantități de peste 100 kg au mai colectat clasele a X-a C (194 kg), a XI-a C (185 kg), a IX-a F (125 kg) și a XII-a F (124 kg).




Intră acum și în grupul de



Exit mobile version