Acasă Actualitate Elevele Alexandrina Grubi și Valeria Bejenari de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni,...

Elevele Alexandrina Grubi și Valeria Bejenari de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, premiile I și II la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă


Intră acum și în grupul de

Două din cele trei eleve care au reprezentat județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă ce a avut loc, în perioada 23-26 aprilie 2024, la Târgoviște, au obținut premii, a informat, sâmbătă, inspector școlar pentru limbi moderne – limba franceză din cadrul ISJ Suceava, prof. dr. Constantin Tiron.

Lotul olimpic județean a fost format din 3 eleve, îndrumate de doamna profesoară Valentina Nazarov de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.



Elevele au reprezentat cu cinste județul Suceava, mărturie în acest sens fiind premiile importante obținute: eleva Grubi Alexandrina, din clasa a XI-a, nivel C1, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, a obținut Premiul I, iar eleva Bejenari Valeria, din clasa a X-a, nivel B1, de la aceeași instituție de învățământ, a obținut Premiul al II-lea,a precizat sursa citată.

Totodată, de menționat este că ambele premii au fost acordate de Ministerul Educației.

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Oana Moisii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

„Cu cât cunoști mai multe limbi străine, cu atât ești mai bogat, mai câștigat, iar pentru orice tânăr, stăpânirea unei limbi străine reprezintă o șansă în plus în evoluția sa în plan personal și profesional. Felicitări elevelor și doamnei prof. îndrumător pentru frumoasele rezultate obținute!”, a transmis inspectorul școlar Constantin Tiron.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version