Acasă Actualitate Prietenul judecătoarei de la Tribunalul Suceava care lua mită și se droga...

Prietenul judecătoarei de la Tribunalul Suceava care lua mită și se droga a evadat a doua zi după ce instanța l-a plasat în arest la domiciliu. El urma să fie încarcerat în urma condamnării la închisoare într-un alt dosar


Intră acum și în grupul de

Mihai Pînzari, prietenul judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava care este acuzată că lua mită, se droga, și livra informații despre anchete iubitului ei, implicat în trafic de droguri a evadat, vineri, a doua zi după ce instanța l-a plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este trimis în judecată alături de judecătoare și a fost dat în urmărire generală după ce polițiștii nu l-au găsit acasă când au mers să-l preia pentru a ispăși o pedeapsă de patru ani de închisoare într-un alt dosar.

În acest caz, este de remarcat că instanța a decis, joi, 25 aprilie, ca Pînzari să fie plasat în arest la domiciliu fără să se ia în calcul că a doua zi, vineri, 26 aprilie, Tribunalul Suceava urma să se pronunțe defintiv în cazul lui într-un alt dosar penal.



În aceste condiții, polițiștii au verificat vineri dimineața, potrivit graficului stabilit, respectarea măsurii arestului la domiciliu, Mihai Pînzari fiind găsit acasă la ora 10:00, dar acesta a dispărut la scurt timp pentru a nu fi încarcerat după ce Tribunalul Suceava l-a condamnat în cursul zilei la patru ani de închisoare cu executare.

Astfel, când au ajuns, vineri după amiaza, la ora 17:00 acasă la Mihai Pînzari pentru a pune în aplicare mandatul de executare a închisorii, polițiștii au constatat că acesta a fugit și cel mai probabil a și părăsit țara.

Poliția Județeană Suceava a anunțat, sâmbătă, că efectuează acțiuni de căutare și de găsire a unui bărbat de 43 de ani din municipiul Rădăuți care nu a respectat, vineri, măsura arestului la domiciliu dispusă de instanță, nefiind găsit acasă.

„Polițiștii desfășoară activități de căutare și activități informative asociate specifice în vederea identificării unui bărbat de 43 de ani din municipiul Rădăuți, care în cursul zilei de ieri nu a respectat măsura arestului la domiciliu dispusă de către instanta de judecată competentă intr-o cauză penală”, arată IPJ Suceava.

Sursa citată menționează că anterior, la data de 25.04.2024, instanța de judecată competentă a stabilit măsura arestului la domiciliu pentru bărbatul de 43 de ani, după ce acesta s-a aflat în stare de arest preventiv din luna octombrie 2023 pentru fapte asociate traficului și consumului de droguri.

Prin Serviciul de Investigații Criminale IPJ Suceava, în cursul zilei de 25.04.2024, toate datele și informațiile specifice au fost implementate conform procedurilor incidente, fiind stabilit totodată și graficul de verificare periodică la domiciliul din Rădăuți conform legislației în vigoare.

„În cursul zilei de 26.04.2024, in jurul orei 10:00, au fost efectuate verificările la domiciliul bărbatului și s-au întocmit documentațiile specifice, fără a fi semnalate probleme sau deficiențe. În cursul aceleiași zile de 26.04.2024, in jurul orei 17:00, față de bărbatul de 43 de ani, Tribunalul Suceava a pronunțat o sentință definitivă într-o altă cauză penală, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 4 ani cu închisoare cu executare”, arată Poliția Județeană Suceava.

Totodată, se subliniază că în acest context, s-a constituit echipa operativă pentru punerea în executare a mandatului și preluarea persoanei condamnate din starea de arest la domiciliu pentru depunerea în penitenciar.

La momentul deplasării echipei la domiciliul bărbatului de 43 de ani acesta nu a fost găsit la domiciliu, fiind demarate de îndată procedurile specifice de căutare și informare instituțională.

S-au dispus măsurile de dare în urmărire generală, fiind efectuate procedurile de informare și dare în consemn la punctele de frontieră.

„Polițiștii din cadrul IPJ Suceava desfășoară activități de căutare în vederea punerii in executare a mandatului pedepsei închisorii, fiind exploatat aportul informatic și canalele de cooperare, totodată, în cauză întocmindu-se și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version