Acasă Actualitate Bărbat din Straja reținut în arest pentru contrabandă după efectuarea de percheziții:...

Bărbat din Straja reținut în arest pentru contrabandă după efectuarea de percheziții: Țigări, un autoturism și sume de bani confiscate.


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, precum și în vederea completării probatoriului în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Activitățile s-au desfăşurat pe raza comunei Straja, fiind efectuate două percheziții ale unor vehicule, dar și o percheziție domiciliară.



Potrivit Poliției Județene Suceava, în urma perchezițiilor a fost confiscată cantitatea totală de 49.800 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară. De asemenea, s-a dispus confiscarea unui autoturism, dar și a sumelor de 10.433 lei și 235 euro, în numerar.

Astfel, în continuarea cercetărilor privind depistarea în trafic la data de 25.04.2024 pe raza orașului Gura Humorului a unui autoturism în interiorul căruia a fost identificată cantitatea de 2.490 pachete cu țigarete, de diferite mărci, de proveniență extracomunitară, în baza activităților informativ-operative și procedurale desfășurate, polițiștii Biroului Combaterea Fraudelor Vamale din cadrul SICE au obținut și pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza comunei Straja, cu sprijinul luptătorilor din cadrul S.A.S, pentru completarea probatoriului.

Cu această ocazie, la imobilul situat în Straja, unde locuiește bărbatul bănuit de comiterea faptelor de contrabandă, respectiv un bărbat de 42 ani, în urma percheziției domiciliare efectuate au fost ridicate un număr de 9 (nouă) telefoane mobile dar și sumele de 10.433 lei și 235 euro.

În prealabil, imediat după constatarea faptei, au fost derulate activități investigativ-operative pentru localizarea bărbatului, reușindu-se identificarea acestuia în data de 26.04.2024, în jurul orelor 10:00, pe raza localității de domiciliu, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus și ai polițiștilor de frontieră din cadrul S.T.P.F Vicov. În baza mandatului de aducere emis persoana în cauză a fost condusă la sediul poliției în vederea participării la activitățile procedurale dispuse, inclusiv la percheziția domiciliară.  

În urma audierii și administrării materialului probator, față de bărbatul de 42 ani a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând a se dispune procedural.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version