Furt din cimitir la Silistea-Liteni


Intră acum și în grupul de

Cimitirul Bisericii Ortodoxe din localitatea Siliştea, judeţul Suceava a fost distrus fără nici un fel de remuşcări de persoane necunoscute.

Acestea au intrat în cimitir pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dezastrul lăsat în urmă fiind descoperit de un bărbat din comună, care venise la cimitir în jurul orei 08:00.

Oamenii spun că imaginea pe care au văzut-o era ca după război, mai multe morminte fiind pur şi simplu răvăşite. Profanatorii locurilor de odihnă veşnică se pare că au fost interesaţi doar de grilajele metalice care împrejmuiau mormintele, poliţiştii mergând pe ideea că autorii ar putea fi persoane care se ocupă cu comercializarea de fier vechi.

Cercetările făcute la faţa locului au stabilit că au fost sustrase prin smulgere sau distrugere, grilajele metalice de la nu mai puţin de 12 morminte, iar la alte trei hoţii au luat doar componentele pe care le-au putut smulge fără însă a se atinge de cruci.

Conform declaraţiilor oferite de insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, poliţiştii urmează a identifica toate părţile vătămate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.


Intră acum și în grupul de