Trei gospodarii din judetul Suceava au fost cuprinse de flacari, in urma trasnetelor de duminica dupa-amiaza


Intră acum și în grupul de

Atenţionarea Cod galben emisă de autorităţi pe parcursul zilei de duminică, în care se anunţau ploi însemnate însoţite de descărcări electrice, nu a trecut fără a lăsa urme prin judeţul Suceava.

Pe parcursul a aproximativ o oră, nu mai puţin de trei gospodării au avut de suferit, după ce fulgerele au căzut peste acestea transformând curţile oamenilor în adevărate ruguri.

Primul incident a fost semnalat în comuna Bilca, unde cinci autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea depozitului de furaje, a adăpostului de animale şi bucătăriei de vară cuprinse de flăcări. Gospodarul nu a mai putut salva nimic, în flăcări pierind şi o vacă, doi porci şi păsările din curte.

La câteva minute distanţă de prima solicitare de ajutor, a venit şi a doua, Garda de intervenţie Solca şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Cacica şi Arbore intervenind cu patru autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Pârteştii de Sus, comuna Cacica.

Aici trăsnetele au incendiat adăpostul de animale, depozitul de furaje, cinci tone de furaje şi aproape 1,5 tone de cereale şi două tocătoare de furaje.

Ultima gospodărie în flăcări a fost înregistrată în localitatea Iaslovăt, judeţul Suceava. Şi aici pompierii au intervenit cu cinci autospeciale pentru a stinge incendiul izbucnit în urma fulgerelor şi care a cuprins magazia de lemne, adăpostul de animale, depozitul de furaje, 1,5 tone de fân, un faeton şi aproape 3 mc de lemn de constructii, o tocătoare de furaje şi o remorcă auto.

Din fericire nu au fost înregistrate şi victime omeneşti .


Intră acum și în grupul de