Acasă Actualitate Grindeanu anunță că municipiul Fălticeni va semna protocol cu CNAIR pentru șoseaua...

Grindeanu anunță că municipiul Fălticeni va semna protocol cu CNAIR pentru șoseaua de centură


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Suceava că municipiul Fălticeni va încheia un protocol cu CNAIR în vederea realizării șoselei de centură.

„Fălticeni va semna în perioada următoare cu noi un protocol de colaborare astfel încât să descentralizăm proiectul șoselei de centură. Până acum avem semnate câteva zeci de protocoale de acest tip. Avem un primar foarte bun care va ști să gestioneze singur această investiție. Ministerul nu va veni decât să plătească la final această investiție extrem de necesară pentru locuitorii din Fălticeni”, a spus ministrul.



El a explicat că prin asemenea protocoale CNAIR este degrevat de asemenea investiții, iar autoritățile locale sunt mai aproape de proiectul respectiv, urmând ca Ministerul Transporturilor să plătească la final lucrarea.

Grindeanu a mai declarat că unele protocoale merg foarte bine, iar altele nu, pentru că sunt administrații locale care nu au această experiență și vor fi preluate din nou de autoritatea centrală.

El a spus că centura Fălticeni va fi finanțată prin Programul Operațional Transporturi.

„Din câte știu, Fălticeni are capacitatea administrativă să gestioneze singur astfel de proiecte. Din câte știu are și un studiu de fezabilitate care este și actualizat. Din acest moment lucrurile sunt și mai clare și se poate ține direct o anumită licitație”, a mai declarat Sorin Grindeanu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version