Dacian Ciolos vine acasa la „maestrul” lui sa discute probleme ce tin de agricultura


Intră acum și în grupul de

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş şi mai mulţi membri ai Directoratului General pentru Agricultură (DG AGRI) vor vizita judeţul Suceava, cu începere din data de 30 iunie, vizita urmând a se finaliza pe data de 3 iulie. Scopul anunţat al acestei vizite este discutarea cu autorităţile judeţene şi cu o serie de fermieri din judeţ, problemele din sectorul agricol.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a promovat un proiect de hotărâre privind aprobarea cheltuielilor prilejuite de vizita acestora în judeţ în care se menţionează că toate cheltuielile realizate cu această ocazie se vor încadra în limitele bugetului aprobat în anul în curs şi în categoriile promovare şi suveniruri.

În nota de fundamentare a hotărârii ce va fi supusă dezbaterii CJ Suceava în şedinţa de miercuri, Gheorghe Flutur arată faptul că dezvoltarea spaţiului rural constituie pentru judeţul Suceava, de departe, una dintre cele mai importante priorităţi, deoarece reprezintă un cadru propice pentru revigorarea meseriilor tradiţionale, promovarea obiceiurilor, a mediului natural, a identităţii culturale, existând premizele obţinerii de beneficii economice importante pentru comunitate.

„Dezvoltarea rurală în context european a ridicat şi va ridica, încă, multiple probleme atât specialiştilor cât şi simplilor agricultori, motiv pentru care am considerat oportună şi necesară invitarea în judeţul Suceava, în perioada 30 iunie -3 iulie 2011, a unor membri ai Comisiei de Agricultură (D.G.AGRI), în frunte cu comisarul european Dacian Cioloş”, se mai spune în motivarea Hotărârii de CJ.

Şeful executivului judeţean sucevean este de părere că această vizită a membrilor DG AGRI va oferi posibilitatea unui dialog real cu factori de răspundere în domeniul agriculturii europene, în cadrul căruia vor putea fi expuse problemele actuale sau cele de viitor, legate atât de finanţările prezente din domeniul agricol, cât şi de viitoarea programare financiară 2014-2020.


Intră acum și în grupul de