Pilotii de la Palatul Copiilor Suceava s-au remarcat la Concursul National de Karting “Memorialul Codrut Morar si Jani Feren” de la Targu Secuiesc


Intră acum și în grupul de

Mai bine de 30 de echipaje totalizând peste 100 de elevi din toată ţara, s-au întâlnit de curând la Târgu Secuiesc, (judeţul Covasna) la startul celei de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Karting şi Educaţie Rutieră “Memorialul Codruţ Morar şi Jani Feren”. Competiţia a fost organizată de către Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe şi Clubul Copiilor Întorsura Buzăului.

Printre participanti s-au numărat şi câţiva membri ai cercului de Karting de la Palatul Copiilor din Suceava.

Copiii au avut posibilitatea de a-şi arăta măiestria participand la proba de educaţie rutieră şi la cea de viteza karting pe circuit. Clasele de participare a fost realizate pe categorii de vârstă:

Pufo – 50/60 cmc – până la 9 ani
Mini – 60 cmc – până la 12 ani
Cadet – 80 cmc – până la 14 ani
Juniori – 100 cmc – până la 16 ani
Seniori – 100cmc – peste 16 ani

Marea realizare a acestei competiţii, care a reprezentat pentru toţi copiii un vis împlinit a fost faptul că toţi au beneficiat de echipamente de concurs, începând cu căştile de protecţie şi terminând cu ghetele şi nu numai, de calitate deosebită. Spre surprinderea tuturor, toate echipamentele şi karturile erau noi, cum s-ar spune, ca “scoase din cutie”, lucru care i-a făcut pe micii piloţi să se simtă câştigători chiar înainte de începerea competiţiei.

Chiar dacă nu au reuşit toţii să urce pe podiumul de premiere, toţi au fost câştigători pentru că au acumulat multă experienţă şi şi s-au simţit pentru câteva zile adevăraţi piloţi. Organizarea ireprosşbilă a acestei competiţii s-a datorat unor oameni cu un suflet mare de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe şi de la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului şi continuând cu echipa de la Scat – Kart Târgu Secuiesc, care au pus la dispoziţia concurenţilor echipamente adevărate, karturi, pista şi premiile.

Echipajul sucevean format din Răzvan Zofotă, Andrei Dranca, Andrei Mariei, Cristina Alexandru, Robert Semenciuc şi Ionut Finiş au avut o bună comportare, mai ales dacă ne gândim la faptul că cinci dintre ei au fost la primul lor concurs naţional, reuşind să obţină un loc III şi un loc IV.

“În speranţa că acest concurs este doar începutul unui şir de evenimente frumoase pentru iubitorii kartingului, trebuie să mulţumim organizatorilor şi nu în ultimul rând domnului Ştefan Lucian, patronul Clubului Sportiv Scat Kart, echipelor de arbitri, mecanicilor români şi italieni şi tuturor celor s-au implicat pentru reuşita acestui competiţii”, a declarat Beatrice Choleva, conducătorul cercului de karting din cadrul Palatului Copiilor Suceava.


Intră acum și în grupul de