TMUCB nu va primii banii pe contract daca nu termina treaba la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Una dintre societăţile care lucrează la proiectul ISPA, pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, riscă să nu primească banii stipulaţi prin contract dacă nu îşi onorează toate îndatoririle până cel târziu vineri.

Este vorba despre societatea TMUCB, una dintre cele mai “urecheate” de către conducerea administraţiei publice locale în cadrul comandamentelor organizate la sediul Primăriei şi una dintre cele mai amendate de către municipalitate. Se pare însă că nici o formă de stimulare a activităţii societăţii de construcţii nu a dat roade, ceea ce l-a determinat pe edilul-şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, să ameninţe reprezentanţii acesteia că va solicita la ministerul de resort blocarea fondurilor şi îngheţarea oricăror plăţi dacă până cel târziu vineri unitatea nu îşi va onora toate obligaţiile contractuale.

„Am ajuns şi la finele proiectului ISPA după trei ani de comandamente, un program atipic şi care a dat multe bătăi de cap atât administraţiei locale cât şi locuitorilor oraşului. La finele acestei luni, va avea loc şi ultimul comandament, dar trebuie să recunosc faptul că mai sunt câteva codiţe rămase. Am cerut expres ca până vineri să se rezolve problema dacă nu promit că eu personal mă duc la minister şi solicit blocarea plăţilor, nu se mai poate aşa ceva, suntem de râsul tuturor”, a declarat primarul Ion Lungu, la finele întâlnirii cu constructorii primarul oraşului.

Proiectul ISPA, unul realizat cu fonduri europene, prevede reabilitarea reţelelor de distribuţie a apei potabile şi cea de canalizare pe raza municipiului Suceava.
Acesta are o valoare de 52,7 milioane de euro, din care 33,4 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană, alte 12,5 milioane de euro asigurate de la Guvern, din care 4 milioane de euro de la Fondul Naţional de Preaderare, iar 6 milioane de euro au fost asigurate de municipalitate, în urma angajării unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW.
Prin proiectul început la sfârşitul anului 2007, s-a reabilitat şi modernizat reţeaua de apă pe o lungime de 34 de kilometri şi s-a făcut extinderea reţelei pe o lungime de 10 kilometri, s-a reabilitat canalizarea pe o lungime de 68 de kilometri şi extinderea acesteia pe o lungime de 10 kilometri precum şi modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate.


Intră acum și în grupul de