Primarul Ion Lungu crede ca si-a facut treaba in cei 7 ani de mandat de pana acum (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a prezentat pe parcursul zilei de miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, un raport succint de activitate în cei şapte ani de când se află în fruntea municipiului Suceava.

„Al treilea an din actualul mandat a fost unul cu realizări semnificative pentru suceveni, este anul în care au fost demarate proiectele din Programul Operaţional Regional precum şi anul finalizării unoe proiecte care erau în curs de realizare. Oraşul a fost şi va fi în continuare un şantier de reconstrucţie a infrastructurii subterane şi supraterane”, a declarat Ion Lungu.

Printre realizările avute primarul a ţinut să amintească şi de proiectul ISPA privind reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare precum şi a staţiei de tratare-epurare, Ruta Ocolitoare nr. 1 a municipiului Suceava pe tronsonul Moara – Pătrăuţi, finalizarea blocurilor 20, 21 şi 22 la intrarea în municipiu, introducerea utilităţilor în cartierul Dealu Mănăstirii sau demararea proiectului de asociere tip metropolitan.

Şeful administraţiei publice locale a recunoscut că există şi câteva nerealizări, referindu-se aici la gestionarea deşeurilor şi starea drumurilor.

„Dacă în ceea ce priveşte viitorul termoficării din oraş se vede o luminiţă la capătul tunelului, au mai rămas două probleme nerezolvate, fiind vorba aici de groapa de gunoi de la Moara pentru că transportul deşeurilor în Botoşani ne costă foarte mult şi starea deplorabilă a străzilor sucevene afectate de toate lucrările făcute la infrastructură. Cred totuşi că este un bilanţ pozitiv, că mi-am făcut datoria, având în vedere că în momentul de faţă ne confruntăm şi cu o criză economică şi facem eforturi disperate de a mări veniturile proprii la bugetul local”, a încheiat Ion Lungu, mulţumind locuitorilor care l-au tolerat la conducerea Primăriei în aceşti 7 ani.


Intră acum și în grupul de