Primarul Ion Lungu continua traditia de Hramul Sucevei. El va imparti pelerinilor, in ajunul Sanzienelor, 5.000 de sarmale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Respectând tradiţia din ultimii şase ani, familia primarului Sucevei Ion Lungu va oferi şi anul acesta sarmale, apă minerală şi pâine credincioşilor care vor veni de Sânziene, la hramul mănăstirii “Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ a declarat, în cadrul conferinţei de miercuri, că împreună cu soţia sa Luminiţa, va împărţi joi seară, la ora 20.00, în faţa mănăstirii “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, 5.000 de sarmale, pâine şi 5.000 de sticle cu apă minerală pelerinilor care vor sosi la Hramul Sucevei.

“Personal, voi împărţi, mâine seară, 5.000 de sarmale pelerinilor din Suceava”, a spus Lungu.

Zeci de mii de pelerini din toată ţara sunt aşteptaţi vineri, de Sânziene, la hramul mănăstirii “Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, care prin tradiţie se sărbătoreşte pe 24 iunie. Această zi reprezintă un prilej de bucurie şi rugăciune pentru pelerinii care vor sosi în Suceava în dimineaţa zilei de joi, 23 iunie, când Sfintele Moaşte ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi scoase din biserică şi depuse sub un baldachin în curtea mănăstirii.

Pe parcursul zilei de joi, credincioşii au prilejul să se roage şi să atingă racla cu Sfintele Moaşte, care este scoasă din mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava o singură dată pe an.


Intră acum și în grupul de