Incep decontarile pentru lucrarile executate la depozitul ecologic de la Moara (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a primit 27 milioane de lei reprezentând suma de prefinanţare a proiectului finanţat prin POS Mediu pentru înfiinţarea celor două depozite ecologice de deşeuri din judeţ, a anunţat miercuri administratorul public al judeţului Suceava, Irina Vasilciuc, care a arătat că fondurile urmează să fie folosite pentru plăţi, iar rambursarea sumelor de bani cheltuite deja de CJ Suceava se va face în perioada următoare după ce va fi depusă documentaţia aferentă.

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a spus într-o conferinţă de presă că speră ca anul viitor să fie dat în funcţiune depozitul ecologic din apropierea municipiului Suceava, din zona localităţii Moara, unde lucrările au început de anul trecut, cu avizul Ministerului Mediului şi cu fondurile proprii ale CJ, înainte ca proiectul să fie aprobat, în aprilie 2011, de Comisia Europeană. Finanţarea acestui proiect a avut nevoie de aprobarea Comisiei Europene întrucât are o valoare mare, de 63 de milioane de euro, fiind cel mai mare proiect de acest gen din ţară.

Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că pentru darea în folosinţă a depozitului de la Moara este necesară şi construcţia unei staţii de epurare şi decantare, urmând ca în perioada următoare să fie iniţiată şi licitaţia de execuţie.

Autorităţile sucevene sunt interesate să deschidă cât mai repede depozitele ecologice de deşeuri din cauză că, din 16 iulie, toate gropile de gunoi din judeţ vor fi închise, iar primăriile vor trebui să transporte deşeurile din fiecare localitate la gropi de gunoi din alte judeţe.

Potrivit Acordului de mediu, în judeţul Suceava urmează să fie construite două depozite ecologice de deşeuri, unul în zona municipiului Suceava, iar un al doilea, pentru zona de munte, care va fi amplasat în zona comunei Pojorâta.

Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 63 de milioane de euro, prevede înfiinţarea a 5.000 de puncte de colectare a deşeurilor şi şapte staţii de transfer.


Intră acum și în grupul de