Doar unul din cei patru contrabandisti depistati de politistii de frontiera din zona Brodina a fost retinut


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de marti, în timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au observat în apropierea frontierei patru persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

“Imediat, acestea au fost somate verbal să se oprească însă au ignorat avertismentul şi au fugit spre localitatea Falcău, abandonând pachetele pe care le cărau în spate”, a declarat insp. Ilie Poroch, purtător de cuvânt al IJPF Suceava.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, s-a reuşit reţinerea unuia din cei patru traficanţi, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitatea Straja. Mai mult, în zona unde a fost reţinut acesta au fost descoperite 8 baxuri ce conţineau aproape 4.000 de pachete de ţigări marca “Doina”, provenind din Republica Moldova.

“Persoanei în cauză i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 27.930 lei a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni”, a mai declarat Ilie Poroch.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de