Prefectul Sorin Popescu: „Soseaua de centura a Sucevei este o investitie importanta si nu trebuie sa fie blocata” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aplicarea Legii fondului funciar s-a făcut „mai mult sau mai puţin legal”. Asta a constatat prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, după ce joi a început verificarea actelor de proprietate deţinute de unele persoane ce au terenuri în comuna Şcheia în zona şoselei de centură, ca urmare a sesizărilor primite. El a arătat că s-au făcut schimburi proporţionale de teren între proprietari şi Consiliul Local Şcheia cu suprafeţe din păşunea comunală, iar ulterior nu s-a realizat o evidenţiere strictă a izlazului comunal pe care nu se pot face puneri în posesie.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că, în prezent, când se lucrează documentaţiile de expropriere în vederea construirii şoselei de centură, a constatat că există persoane puse în posesie cu terenuri pe zona unde ar trebui să fie proprietatea privată a comunei Şcheia. „Am început verificările pentru fiecare poziţie în parte să văd cum s-a intrat în posesie pe izlaz. Unde vom găsi ilegalităţi vom începe procedurile de anulare a titlurilor de proprietate cu toate consecinţele legale”, a spus prefectul.

El a subliniat că persoanele care deţin legal terenul ce urmează să fie expropriat vor fi despăgubite la justa valoare şi le-a cerut să nu împiedice lucrările de construcţie a şoselei de centură arătând că partea financiară va fi soluţionată corect pentru fiecare proprietar în parte. „A bloca lucrările nu este o soluţie”, a spus Popescu. El a subliniat că potrivit noilor reglementări în domeniul exproprierii partea financiară se discută după exproprierea în fapt.

Prefectul a spus că o comisie numită de Ministerul Transporturilor urmează să stabilească valoarea despăgubirii, iar proprietarul poate să nu fie de acord cu acesta, moment în care comisia va depune la Tribunal un proces-verbal în acest sens, iar instanţa va numi o comisie de experţi care va stabili suma de despăgubit. „Şoseaua de centură a Sucevei este o investiţie importantă şi nu trebuie să fie blocată”, a spus prefectul.

El a subliniat că pe lungimea celor 12,4 kilometri de şosea de centură se expropriază 61,4 hectare de teren, fiind deja încheiată procedura de expropriere pentru 23,75 ha. Întreaga investiţie este de 361 de milioane de lei, iar în prezent au fost executate 40 la sută din lucrări, în valoare de 110 milioane de lei şi au fost decontate lucrări în valoare de 88 milioane de lei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a început, de miercuri, discuţii punctuale cu proprietarii de terenuri ce urmează să fie expropriate pentru construcţia şoselei de centură a municipiului Suceava şi că unii dintre aceştia i-au sesizat că s-au făcut ilegalităţi la punerea în posesie a unor proprietari în urma unor schimburi de teren cu comuna Şcheia, făcute în perioada 1998-2002.

Câteva sute de proprietari de terenuri din comuna suceveană Şcheia care au proprietăţi pe traseul şoselei de centură a municipiului Suceava aflată în construcţie au ameninţat, luni, cu blocarea proiectului dacă nu primesc despăgubiri juste, arătând că preţul de 1,23 lei/mp este “bătaie de joc”.

Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava au început la sfârşitul anului 2008, iar, potrivit proiectului, urmează să fie încheiate în 2011.


Intră acum și în grupul de