Cod Galben de ploi si vijelii. Vremea se va raci accentuat


Intră acum și în grupul de

Un cod de vreme rea colorează în galben întreaga hartă a României. Atenţionarea emisă de meteorologi este valabilă în intervalul 24 iunie, ora 12.00 – 25 iunie, ora 18.00, când vremea va deveni instabilă în toate regiunile ţării, fenomenele vizate fiind ploi torentiale, descărcări electrice, vijelii, răcire accentuată.

Potrivit meteorologilor, aversele vor avea caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp si izolat 70 l/mp. Vantul se va intensifica si trecator va avea aspect de vijelie.

In prima parte a intervalului, regiunile cele mai afectate vor fi cele din nord-vestul, nordul si centrul tarii, precum si zona montana, apoi cele din jumatatea de est.

In cursul zilei de sambata, vremea se va raci accentuat in intreaga tara.

La aceste avertizări se alătură şi o atenţionare venită din partea autorităţilor care anunţă că în data de 24-25 iunie, în regiunea Transcarpatia (Ucraina) vor fi ploi abundente- posibile ruperi de nori, ceea ce va duce la o creştere a nivelului râurilor din regiune cu până la 1,5 m, acest lucru conducând şi la o creştere a nivelului râurilor din zona noastră.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că a transmis tuturor primăriilor din judeţ informarea privind avertizarea meteorologică din regiunea Transcarpatia. „Am transmis această informare tuturor primăriilor din judeţ. Suntem în atenţie şi vom lua măsurile necesare în funcţie de evoluţia situaţiei”, a spus prefectul. El a amintit că vor fi în atenţie, în special, cursurile râurilor Suceava şi Siret.


Intră acum și în grupul de