Politistii atrag atentia sucevenilor sa petreaca cu moderatie de zilele orasului


Intră acum și în grupul de

Manifestările organizate cu prilejul Zilelor Sucevei implică o participare masivă a cetăţenilor municipiului, dar şi din zonele limitrofe. Experienţa unor astfel de evenimente evidenţiază faptul că persoanele devin mult mai vulnerabile manifestând un grad de atenţie mai redus în legătură cu măsurile de siguranţă personală şi patrimonială. Totodată, infractorii profită de aceste vulnerabilităţi şi încearcă să surprindă victimele, deposedându-le în special de bunurile de valoare şi sumele de bani.

,,Un factor care creşte gradul de victimizare al cetăţenilor este consumul de alcool, fenomen ce se manifestă deseori în cadrul unor astfel de evenimente. Consumul de alcool duce la scăderea gradului de atenţie, a autocontrolului şi a capacităţii de a gestiona o situaţie de risc”, a declarat inspectorul Ionut Epureanu din cadrul IPJ Suceava, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, poliţiştii recomandă evitarea deplasărilor prin locuri mai puţin circulate, ocolirea zonele neiluminate ori zonele în care se comercializează băuturi alcoolice, să nu fie afişate în mod ostentativ obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile), să nu se dea curs deplasărilor şi invitaţiilor provenite de la cunoştinţe ocazionale, mai ales când sunteţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi mai ales nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

Dacă sunteţi victima unei tâlhării sau sunteţi martori oculari la comiterea unei infracţiuni, nu ezitaţi să anunţaţi poliţia sunând la 112, număr gratuit iar pentru a ajuta oamenii legii în acţiunile de identificare şi prindere a autorilor este bine să reţineţi ora comiterii infracţiunii, aspectul agresorului: vârsta aproximativă, înălţimea şi vestimentaţia, forma feţei, culoarea părului, a ochilor, dacă vocea are un accent anume sau semnele particulare (tatuaje ori cicatrice).


Intră acum și în grupul de