Hramul Manastirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava nu a trecut fara incidente (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe lângă frumuseţea sărbătorii în sine şi a slujbelor ţinute de înalţi prelaţi, Hramul Mănăstirii Sf. Ioan din municipiul Suceava nu a trecut şi fără a se înregistra câteva incidente neplăcute.

Numărul mare de credincioşi care s-au adunat în curtea mănăstirii, căldura înregistrată şi oboseala acumulată de unii dintre pelerini au făcut ca în timpul oficierii Sfintei Liturghii, peste 20 de persoane să leşine, iar alte trei au fost transportate cu ambulanţele la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean.

Nu mai puţin de 3.000 de sticle cu apă asigurate de către municipalitate şi zeci de bidoane cu apă potabilă au fost împărţite de voluntarii Crucii Roşii miilor de persoane participante la slujbă.

Conform autorităţilor, întreaga procesiune a fost păzită de 85 de jandarmi, atât în curtea mănăstirii cât şi în timpul pelerinajului pe străzile municipiului Suceava, fiind de altfel prins şi un tânăr care venise tocmai din Botoşani pentru a fura.

Băiatul, de 22 de ani, a fost reţinut de jandarmi după ce a încercat să sustragă de la una dintre tarabele cu obiecte religioase o bancnota în valoare de 200 de lei.


Intră acum și în grupul de