Femeie de 76 de ani, golita de bani de o falsa angajata E.On


Intră acum și în grupul de

O pensionară de 76 de ani a rămas fără banii strânşi cu grijă, după ce s-a încrezut într-o femeie care i-a bătut la uşă prezentându-se drept angajată E.On.

Incidentul a avut loc vineri dimineaţa în localitatea Vatra Dornei, judeţul Suceava, când de altfel şi un nepot al bătrânei a sesizat poliţia cu privire la cele întâmplate.

Modul de lucru al autoarei furtului a fost unul simplu şi des aplicat, bazându-se pe naivitatea unor persoane, mai ales cele în etate, iar după ce a câştigat încrederea victimei a lăsat-o fără un ban.

Conform datelor obţinute de poliţişti în urma cercetărilor efectuate, hoaţa a sunat la uşa locuinţei femeii, situată pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, afirmând că a venit pentru a încasa factura la energie electrică. După ce a pătruns în apartament, aceasta s-a aşezat la o masă, iar dintr-o geantă a scos o hârtie spunându-i victimei că are de plătit suma de 14 lei.

„Bătrâna a scos dintr-un portofel ce îl avea pe noptieră 2 bancnote, respectiv una de 10 lei şi una de 5 lei, dar acea persoană le-a refuzat, afirmând că doreşte o bancnotă de 100 lei şi îi dă rest. Astfel, victima s-a deplasat la şifonier, a scos alt portofel, în care se afla suma de 5.940 lei, a luat o bancnotă de 100 lei pe care i-a oferit-o”, ne-a comunicat Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.

Mai mult, în timp ce partea vătămată se afla în bucătărie, preparând o cafea pentru „vizitatoare”, făptuitoarea s-a reîntors în dormitor după care a părăsit în grabă apartamentul, iar la puţin timp bătrâna a observat dispariţia portofelului în care în care se afla suma de 5.940 lei.

Cercetările sunt continuate de polişti pentru identificarea autoarei şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de