PSD Suceava ii da „in penal” pe consilierii judeteni ai PDL pe motiv ca nu au votat referendumul (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Organizaţia judeţeană a PSD Suceava a anunţat că va depune plângeri penale împotriva grupului consilierilor judeţeni ai PDL (17 la număr) care a votat în bloc împotriva solicitării de convocare a unui referendum judeţean de consultare a populaţiei privind reorganizarea administrativă.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Ioan Cătălin Nechifor a spus duminică, într-o conferinţă de presă, că resepctivele plângeri penale vor fi depuse împotriva tuturor consilierilor judeţeni PDL care, contrar prevederilor legii administraţiei publice locale şi legii referendumului au votat împotriva proiectului de hotărâre depus de consilierii judeţeni PSD şi PNL privind organizarea unui referendum consultativ cu privire la schimbarea organizării teritoriale.

„Fiecare consilier judeţean trebuie să ştie că are obligaţia să respecte legea, să fie transparent în actul administrativ”, a explicat deputatul sucevean care a subliniat că este foarte important de reamintit că şi consilierii judeţeni răspund pentru ceea ce decid. Nechifor consideră de neînţeles faptul că puterea încearcă prin diferite mijloace să blocheze referendumurile iniţiate de USL în judeţe pentru a afla opinia populaţiei privind reorganizarea teritorială.

Preşedintele PSD Suceava a ai anunţat că de săptămâna viitoare va fi lansată o campanie de strângere de semnături prin care populaţia judeţului să se exprime dacă doresc ca judeţul Suceava să dispară.

El a arătat că PSD doreşte să obţină „zeci de mii de semnături din partea
sucevenilor pentru menţinerea judeţului”, semnături care să fie un suport puternic în bătălia politică. „Cred că sucevenii doresc o dezvoltare echilibrată a judeţului”, a mai spus liderul judeţean al PSD Suceava, Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de