Incendiu devastator la o societate de prelucrare a lemnului din Falticeni, judetul Suceava. Pana la ora actuala, nu se poate estima valoarea pagubelor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au fost nevoiţi să se lupte ore întregi cu un incendiu izbucnit în miezul nopţii la o societate comercială din Fălticeni şi care în scurt timp s-a transformat într-un adevărat pârjol.

Alarma a sunat duminică la ora 01:12 minute, fiind puse în alertă Grupa operativă a I.S.U. „Bucovina” al judeţului Suceava, Detaşamentele de pompieri Fălticeni şi Suceava, Gărzile de intervenţie Solca şi Gura Humorului, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Cornu Luncii, Bogdăneşti, Râşca şi Boroaia.

Intervenţia a fost condusă chiar de inspectorul şef al ISU Suceava, colonel Ion Burlui, la faţa locului fiind aduse nu mai puţin de 15 autospeciale de stingere (11 ale pompierilor profesionişti şi 4 ale pompierilor voluntari).

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta violent la o hală de gatere dezafectată şi la o hală de producţie aparţinând unei societăţi de prelucrare a lemnului, situată pe strada Dimitrie Leonida din municipiul Fălticeni. În plus praful uscat de lemn depus în interior şi cantităţile mari de material lemnos aflate în hala de producţie au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului cu rapiditate.

Peste şapte ore de luptă cu flăcările au fost nevoiţi pompierii să îndure, incendiul fiind lichidat aproape de ora 09:00

În urma pârjolului a rămas o imagine dezolantă focul distrugând hala de gatere dezafectate, hala de producţie, circa 300 mc cherestea, linia tehnologică de debitare a lemnului, trei motostivuitoare şi alte materiale combustibile din interiorul construcţiilor.

Conform declaraţiilor oferite de plt.maj. Alin Găleată din cadrul ISU Suceava „din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric deteriorat”.


Intră acum și în grupul de