Concursul de fotografie „Scene de strada” si-a desemnat castigatorii in prezenta unor oficialitati franceze din orasul Laval


Intră acum și în grupul de

Fotografii amatori din municipiul Suceava care la iniţiativa administraţiei publice locale au participat la concursul internaţional de fotografie intitulat „Scene de stradă”, proiect cultural desfăşurat la iniţiativa oraşului francez Laval, cu care oraşul nostru este înfrăţit, au fost premiaţi sâmbătă dimineaţă în prezenţa unei delegaţii franceze.

Pe lângă primarul Sucevei Ion Lungu şi fotografii amatori care au venit să îşi ridice diplomele, la evenimentul care s-a desfăşurat în holul de la parterul Primăriei, au mai participat, în calitate de invitaţi speciali, doi reprezentanţi ai oficialităţilor din oraşul Laval (Franţa).

Concursul, care s-a adresat exclusiv locuitorilor oraşului Suceava, implicit fotografilor amatori, le-a oferit participanţilor posibilitatea de a exprima, prin imagini, mândria civică de a fi cetăţeni ai oraşului lor. Competiţia s-a desfăşurat pe două nivele, Tineri (rezervat fotografilor sub 20 de ani), respectiv Toate vârstele (indiferent de vârstă), fiecare participant trebuind să trimită o singură expediere pe nivel, cu deosebirea că tinerii au avut posibilitatea de a participa la unul sau altul dintre nivele prezentate, sau chiar la ambele, dar cu o singură fotografie pentru fiecare nivel.

În urma jurizării fotografiilor care a fost făcută de Constantin Moscaliuc, fost preşedinte al Asociaţiei Fotografilor, au fost desemnate, de către primarul Ion Lungu, următoarele distincţii: „La secţiunea Tineri, premiul I este acordat candidatului Iustin Buculei pentru << Fotografia printre aripi >> , realizată în Piaţa Centrală din Suceava, premiul II candidatei Irina Filipoaia pentru << Florile dimineţii pe străzile Sucevei >> , iar premiul III merge către Costina Bianca Creangă pentru fotografia << Regal automobilistic la Suceava >> . Premiul special, la aceeaşi categorie de vârstă, este acordat Emanuelei Motrescu, pentru fotografia intitulată << Ludic >> , urmat de Premiul de Creativitate care îi revine Oanei Franciuc, pentru fotografia << Inocenta >> ”, a apreciat Ion Lungu.

Totodată, la categoria Toate vârstele, au fost aleşi: Teodora Cozorici (premiul I, cu fotografia “Alai de Paşte pe străzile Sucevei” ), Armand Dascălu (premiul II – “Popas”) şi Mircea Petrariu, directorul Shopping City Suceava (Premiul III pentru fotografia “Centrul oraşului Suceava seara”), urmat de Premiul Special acordat candidatului Bogdan Marius Curic, pentru fotografia “Aer nostalgic” şi nu în ultimul rând, Premiul de Originalitate acordat Loredanei Enache pentru fotografia “Măiestrie şi curaj”.

La rândul său, prim-viceprimarul oraşului Laval a apreciat: „Această expoziţie va traversa Europa în luna septembrie, când toate fotografiile vor fi expuse la Laval. Parteneriatul este constituit din oraşele Suceava – Laval şi Loveci din Bulgaria şi cred că această expoziţie va fi asociată unei a doua expoziţii care va veni imediat, ce va avea ca temă patrimoniul oraşelor noastre şi care se doreşte să fie începutul unei serii lungi care se va repeta în fiecare an, însă cu altă temă.

Mulţi din cetăţenii oraşului Laval vor veni să vadă expoziţia voastră, iar asta va conduce la dorinţa lor de a vă vizita şi oraşul. Vă mulţumesc încă o dată pentru primirea călduroasă şi sunt convins că relaţiile dintre cele două oraşe se vor dezvolta mai mult decât acest prim eveniment. Felicit fotografii care au participat în acest concurs”.

La finalul evenimentului, primarul Lungu a acordat celor prezenţi adeverinţe de participare în concurs, şi a evidenţiat faptul că: „Cei care au participat la acest concurs, care au obţinut premii, vor avea prioritate la întocmirea delegaţiei pentru oraşul Laval, deplasare care va avea loc până la finalul acestui an”.


Intră acum și în grupul de