Drapelul Romaniei, inaltat in fata Primariei Suceava pe un catarg special realizat pentru acest moment (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un steag tricolor de mari dimensiuni, a fost arborat, duminică la prânz, pe un catarg special instalat în faţa Primăriei municipiului Suceava, evenimentul nefiind lipsit de momente de stângăcie generate în special de momentul ataşării drapelului, când garda de onoare a avut mari dificultăţi din cauza vântului are a suflat cu putere pe tot parcursul evenimentului.

Iniţiativa instalării, char pe data de 26 iunie, când se sărbătoreşte Ziua Drapelului, a acestui steag tricolor de mari dimensiuni, cu o suprafaţă de 24 de metri pătraţi, aparţine primarului Sucevei, Ion Lungu, care consideră că românii, şi în special tinerii, trebuie să fie mai patrioţi.

„Fără doar şi poate drapelul naţional, tricolorul, este principalul nostru simbol naţional pe care trebuie să-l respectăm. Am luat această decizie în ideea de a dezvolta patriotismul dacă vreţi în principal în rândul tinerilor suceveni şi trebuie să spunem foarte clar, la ora actuală, ideea de patriotism este cam în suferinţă, dar eu sunt convins că prin acest gest tinerii vor îndrăgi mai mult tricolorul, tinerii vor fi mai mândri că sunt români. Eu sunt mândru că sunt român”, a declarat primarul Ion Lungu, la momentul înălţării steagului.

La această festivitate, au asistat câteva zeci de suceveni printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie dar şi liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de