Flutur: Am cerut ministrului Sănătății o soluție pentru descongestionarea UPU pentru că și eu sunt nemulțumit pe aglomerarea din UPU unde ajung toți pacienții care sună la 112


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat într-un interviu pentru News Bucovina că doar rău-voitorii nu vor să recunoască avansul puternic pe care l-a cunoscut Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava în ultimii ani acesta devenind deja o unitate spitalicească de referință.

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava nu se văd elicopterele SMURD care aduc pacienți din Moldova și chiar din Ardeal? Vin străinii și spun: Bravo Suceava! Aveți zonă cu stimulatori cardiaci care se pun la Suceava, stenturi se pun mai demult. Acum cu intervenții pentru AVC. Dăm drumul la Oncologia de la Suceava, în toamnă, spitalul de 96 de paturi. Dăm drumul la Secția de Arși de la ATI, Spitalul de Copii care este pregătit. Barometrul cel mai important este numărul de operații: 30.000 de operații anul trecut față de 2009 când am preluat spitalul în subordinea noastră”, a spus Flutur.

El a recunoscut că și el este nemulțumit de aglomerarea din UPU.

„I-am cerut lui Rafila: hai să modificăm legislația să obligăm centrele medicale, spitalele zonale să nu trimită la 112 pe oricine în spitalele de urgență pentru că ne omoară. Avem 300 de pacienți în 24 de ore trimiși aici. Nu poți să lucrezi la cazurile grave pentru că trebuie să stai la celelalte. Dacă sistemul acesta ar funcționa și am fluidiza pacienții n-am avea aglomerația asta care este, din păcate, în toată țara”, a spus Flutur.

El a mai arătat că în campania electorală mai sunt și răutăți.

„Dacă unii vor să folosească poza spitalului ca suport de campanie e treaba lor, dar acest spital s-a dezvoltat și cu ei și fără ei. S-a dezvoltat pentru că a avut bani, a avut proiecte, Consiliul Județean a băgat peste 100 de milioane de euro și acum pregătim încă peste o sută de milioane de euro. 127 de milioane de euro e numai Spitalul de Copii. Cel mai păcătos lucru este ca politicul să se bage în administrație și în spital. Nu am cerut unui șef de secție să fie membru al PNL niciodată și nu o voi face. Nici Calancea nu este și nici nu va fi. Nu agreez acest lucru și mi se pare cel mai păgubos”, a menționat Flutur.

El a spus că actul medical s-a îmbunătățit foarte mult.

„Despre actul medical pot fi și anumite semne de întrebare, dar s-a îmbunătățit mult. Și eu sunt nemulțumit de așteptarea în UPU, dar asta vine din cauza supraaglomerării pentru că nu e în ordine cu sunatul la 112 și toată lumea vrea la urgență”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de