Podul de la Milișăuți nu va fi finalizat conform graficului. Prefectul Moldovan spune că se preconizează darea în folosință abia la sfârșitul lunii august și atenționează Ministerul Transporturilor privind ineficiența DRDP Iași


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a inspectat, luni, din nou lucrările de reabilitare a podului de la Milișăuți de pe DN 2 H și se pare că finalizarea lucrărilor a fost amânată până la sfârșitul lunii august.

La această investiție au demarat lucrările de hidroizolații peste placa de suprabetonare, 28 mai fiind data preconizată de finalizare a acestora.

Concomitent, se realizează rampele de racordare pentru intrarea și iesirea de pe pod.

După finalizarea lucrărilor de hidroizolație, până în data de 7 iunie se va delimita suprafața carosabilă cu ajutorul bordurilor, după care, funcție de condițiile atmosferice se va trece la așternerea primului strat de asfalt, operațiune urmată de celelalte lucrări conexe care constau în siguranța circulației și siguranța pietonală.

„Finalizarea lucrărilor, practic darea în folosință a podului se preconizează, în acest moment, a se produce la finele lunii august 2024”, a spus prefectul Alexandru Moldovan.

El a explicat că a revenit luni la șantierul podului de la Milisăuți, constrâns fiind de unele informații care conduc la o concluzie nedorită: DRDP Iași nu își respectă angajamentele contractuale asumate, existând riscul ca termenul de finalizare al proiectului să fie, din nou, depășit.

„Am subliniat de-a lungul nenumăratelor vizite de monitorizare a lucrărilor precum și prin intervențiile directe la DRDP Iași și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii importanța ca lucrările să decurgă conform termenelor contractuale asumate, astfel încât disconfortul produs riveranilor să fie cât mai redus iar circulația pe această cale rutieră foarte importantă pentru economia județului să se desfășoare fluent și în condiții de siguranță”, a declarat prefectul.

Moldovan spune că având în vedere importanța acestui obiectiv de infrastructură rutieră este obligat să trag un puternic semnal de alarmă, solicitând conducerii DRDP Iași să intervină de urgență.

„De peste doi ani semnalez Ministerului Transporturilor și Infrastructurii sincopele apărute, modul defectuos al conducerii DRDP Iași de management al lucrărilor, intervenind de-a lungul timpului multiple întârzieri însoțite de justificări lamentabile. Din nefericire întârzierile acumulate nu mai pot fi recuperate, dar poate fi stopată producerea altora. Am afirmat că nu voi face trimitere la alte proiecte aflate în gestiunea DRDP Iași, care curg în alt ritm. Realitatea îmi confirmă că este nevoie de implicarea fermă a factorilor decizionali pentru finalizarea la termen a acestui proiect major de infrastructură, dar și pentru recuperarea respectului datorat cetățenilor județului Suceava”, a mai declarat Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de