Directorul Regiei Nationale a Padurilor spera ca decizia instantei sa fie in favoarea padurilor sucevene in procesul cu Fondul Bisericesc al Bucovinei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Sper să fie un final fericit pentru pădurile sucevene, în concordanţă cu adevărul istoric”, a declarat vineri la Suceava, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru, referindu-se la procesul cu Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei.

Potrivit şefului RNP, în ceea ce priveşte problemele legate de restituiri de terenuri forestiere, majoritatea cazurilor sunt pe rolul instanţelor. „Cazuri care păreau la un moment dat moarte am reuşit să le repunem pe rol şi sperăm în înţelepciunea, buna intenţie şi profesionalismul celor care vor judeca toate cazurile acestea”, a spus Solovăstru.

Referitor la revendicarea formulată de Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei pentru retrocedarea a 166.000 de hectare de pădure, directorul general al RNP a precizat că procesul va fi reluat în luna septembrie la Curtea de Apel Cluj Napoca după ce ICCJ a casat sentinţa prin care această fundaţie primea pădurea revendicată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în 15 martie, recursul formulat de RNP Romsilva, a casat decizia Curţii de Apel Timişoara privind retrocedarea a 160.000 de hectare de pădure în favoarea Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina şi a retrimis apelul spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj-Napoca.

În acest proces, Curtea de Apel Timişoara a stabilit, în decembrie 2009, menţinerea deciziei Tribunalului Suceava din martie 2007 prin care Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina i s-a recunoscut dreptul de proprietate pe o suprafaţă de 166.613 de hectare de pădure.


Intră acum și în grupul de