IPS Calinic nu e deranjat de gesturile de afecțiune între soți în curtea bisericii și crede că acesta ar putea contribui la stabilitatea și fericirea în căsnicie


Intră acum și în grupul de

Doi tineri căsătoriți au adresat o întrebare IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, cu privire la gestul lor de a se ține de mână în timpul Sfintei Liturghii, în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”. Aceștia au relatat că, deși în biserică stau fiecare la locurile lor – el în dreapta, iar soția în stânga, o doamnă mai în vârstă le-a spus că gestul lor este un păcat.

Răspunsul oferit de IPS Calinic a fost clar și plin de înțelegere. Arhiepiscopul a subliniat că astfel de gesturi de afecțiune între soți nu sunt păcătoase, mai ales când sunt făcute cu respect și decență. A remarcat că este important ca familia să-și exprime iubirea reciprocă, sugerând că asemenea gesturi sunt de dorit și ar putea contribui la stabilitatea și fericirea în căsnicie.

„Probabil a fost o persoană care nu a avut parte de asemenea gesturi în familie și acum impune reguli. Ce frumos ar fi dacă familiile și după ani și zeci de ani s-ar ține de mână la fel ca în ziua logodnei și a nunții! Cu siguranță nu ar mai fi atât de multe divorțuri”, a spus IPS Calinic.

Prin această declarație, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a evidențiat importanța păstrării iubirii și afecțiunii în cadrul familiei, chiar și în spațiile sacre, iar mesajul său a fost unul de încurajare a armoniei și unității familiale, valori esențiale în credința creștină.


Intră acum și în grupul de