Mii de oameni l-au cinstit pe Voievodul Stefan cel Mare, la Putna


Intră acum și în grupul de

Peste 2.500 de persoane au fost prezente, sâmbătă, la Putna, la Sf. Liturghie prilejuită de sărbătoarea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare.
Momentul a fost cu atat ma special cu cât slujba religioasă a fost oficiată de IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor alături de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi.

În cuvântul său, IPS Teodosie Tomitanul a evocat viaţa voievodului Ştefan cel Mare, spunând că acesta trebuie să fie un model de urmat, în special pentru cei tineri.

Înaltul ierarh a spus că Ştefan cel Mare a apărat Europa creştină de atacurile turcilor şi era cel mai cunoscut domn din provinciile româneşti din acea perioadă, fiind cu adevărat „Atletul Creştinătăţii, un domn providenţial uns de Dumnezeu să apere creştinătatea”.

„A fost un conducător drept, cinstit şi mare”, a ţinut să sublineze IPS Teodosie Tomitanul care a mai spus şi că domnitorul a avut grijă să construiască sfinte locaşuri şi biserici.

După încheierea slujbei religioase, a fost organizată o evocare a domnitorului la împlinirea a 507 ani de la moarta sa, urmată de o paradă militară, iar autorităţi judeţene şi locale, dar şi mai multe asociaţii au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare din biserica mănăstirii Putna.

Politicienii au luat cu asalt în acest an Putna

Printre cei veniţi să asiste la această slujba religioasă din curtea mănăstirii Putna, s-au aflat români din Ucraina, dar şi din Republica Moldova. Oficialităţile judeţului şi politicienii au fost şi ei prezenţi. Astfel, au putut fi văzuţi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur (care este şi liderul judeţean al PDL), prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, dar şi deputaţii PDL, Sanda Maria Ardeleanu şi Ioan Bălan (care este şi secretarul general al organizaţiei judeţene a democrat-liberalilor suceveni).

De asemenea printre personalităţile prezente au putut fi remarcaţi administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc dar şi vicepreşedinţii CJ Suceava, Vasile Ilie şi Daniel Cadariu.

La Mormântul lui Ştefan cel Mare s-a închinat şi o delegaţie de membri ai PSD Suceava, avându-o în frunte pe preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de