„Produs in Bucovina” a ajuns la Iasi. Urmatoarea destinatie este Viena


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava şi Asociaţia „Produs în Bucovina” intenţionează să deschidă magazine cu vânzare a produselor specifice judeţului Suceava chiar la Viena, fiind luate in calcul şi oraşele mari Cluj Napoca şi Timişoara. Decizia a fost luată după ce magazine de acest tip au fost deschise şi funcţionează cu real succes în oraşele Suceava, Bucureşti, Bacău şi Iaşi.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a participat, duminică, la deschiderea unui magazin cu produse specifice Bucovinei în cartierul ieşean Alexandru cel Bun, şi a anunţat la final că se intenţionează deschiderea a cât mai multor astfel de magazine în ţară, cu produse din Bucovina, dar că noutatea cea mare e că se ia in calcul şi capitala Austriei.

„Avem mai multe magazine de acest tip în Suceava, dar şi în Bucureşti şi Bacău, iar de astăzi şi în Iaşi. Ne propunem să mai deschidem la Cluj Napoca, în Timişoara, dar vrem să deschidem şi la Viena”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai spus că Bucovina este o provincie care poate livra produse garantate şi sănătoase, menţionând că această zonă are 110 produse tradiţionale atestate, cel mai mare număr din ţară.

„La iniţiativa Consiliului Judeţean am încurajat asocierea producătorilor din judeţ în asociaţia „Produs în Bucovina” care să-i ajute să-şi vândă produsele şi în acelaşi timp să fie încurajat şi consumul de produse româneşti”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat în final că după ce anul trecut aceste produse au fost promovate prin organizarea unor expoziţii în diverse zone ale ţării, acum se deschid magazine cu vânzare de preparate din carne şi lapte, sucuri de fructe de pădure sau peşte afumat.


Intră acum și în grupul de