A scapat doar cu arsuri dupa ce a verificat butelia cu chibritul aprins


Intră acum și în grupul de

Un bătrân de 85 de ani municipiul Vatra Dornei se poate considera norocos că a scăpat doar cu arsuri de gradul doi pe unul dintre braţe, după ce a verificat butelia nou montată cu ajutorul flăcării de la chibrit. Pentru stingerea incendiului provocat, la locuinţa bătrânului s-au deplasat Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea militarilor, ardea interiorul bucătăriei casei de locuit formată din parter şi mansardă, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire şi o casă aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp, arzând doar obiectele de mobilier din bucătărie şi un frigider.

Din primele cercetări efectuate de pompieri la faţa locului, s-a stabilit că proprietarul imobilului, în vârstă de 85 de ani, a schimbat butelia ce o folosea la maşina de gătit şi, după ce a racordat greşit furtunul, a vrut să verifice cu flacără de la chibrit dacă aceasta prezintă scăpări de gaze.

În urma acestei manevre, bătrânul a suferit arsuri de gradul II la membrul superior drept şi a fost asistat medical de către paramedicii pompieri de pe ambulanţa SMURD, dar a refuzat transportul la spital.


Intră acum și în grupul de