„Pelerin in Bucovina” pleaca de la Viena pe 15 iulie. Pe 23 iulie grupul va fi la granita judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Un grup de ciclişti va da startul pe data de 15 iulie, din piaţa „Sf Ştefan” din capitala Austriei, Viena, la proiectul turistic european „Pelerin în Bucovina”, cicliştii având ca destinaţie finală localitatea Putna din Bucovina.

Anunţul a fost făcut duminică de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur care a declarat că programul de promovare turistică a Bucovinei în Austria va începe din data de 14 iulie, când, la Ambasada României de la Viena va fi organizată o dezbatere despre oportunităţi de investiţii în Bucovina şi oferta turistică, printre invitaţi fiind oameni de afaceri austrieci, dar şi operatori din turism.
Totodată, vor fi prezentate şi oportunităţile de afaceri prin parteneriatul public-privat.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că în data de 15 iulie, din Piaţa Sf. Ştefan din Viena, se va da startul proiectului european Pelerin în Bucovina, iar un grup de ciclişti va pleca spre Bucovina cu destinaţia finală Putna.

Flutur a mai spus că traseul urmat de ciclişti va fi Viena-Brastislava-Budapesta, pe malul Dunării, iar intrarea în judeţul Suceava, prin Pasul Tihuţa se va face pe data de 23 iulie, când grupului iniţial de ciclişti i se vor alătura ciclişti din Suceava care vor continua traseul până la Putna.

Proiectul are în vedere şi parcurgerea pe jos a trei trasee, numite „Drumuri ale smereniei” ce au ca punct de pornire Casa Pelerinului din Gura Humorului.
Unul dintre trasee are incluse mănăstirile ortodoxe Mănăstirea Humorului, Suceviţa şi Putna, cel de-al doilea traseu are ca destinaţie Basilica romano-catolică din Cacica, iar cel de-al treilea traseu are ca punct final mănăstirea armenească Hagigadar din apropierea municipiului Suceava, cele trei destinaţii având hramul Adormirea Maicii Domnului.

Gheorghe Flutur a ţinut să remarce şi faptul că tineri studenţi de la facultăţi de turism şi geografie sunt implicaţi în proiect pentru a ghida pelerinii care sunt interesaţi de parcurgerea acestor trasee.

Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat „Pelerin în Bucovina”, presupune un pelerinaj în perioada 15 iulie – 15 august de la Viena în Bucovina, având ca destinaţii finale localităţile Cacica, Putna şi Suceava, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului fiind sprijinit şi de autorităţile austriece.

Acest proiect de pelerinaj a fost propus, în toamna anului 2008, la Suceava, de ambasadorul de la acea dată a Austriei în România, Martin Eichtinger, între timp fiind organizate mai multe întâlniri între autorităţi sucevene şi austriece pentru stabilirea în detaliu a acestui pelerinaj european.


Intră acum și în grupul de