Gheorghe Flutur spune că Muzeul de Istorie din Siret cu Memorialul Holcaustului evreilor din Bucovina va fi un punct turistic important


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în ziua inaugurării Muzeului de Istorie din Siret că acesta va deveni un punct turistic important pentru Bucovina.

„O premieră pentru această parte de țară, pentru Bucovina, muzeul de istorie care deschide o pagină dureroasă, dar adevărată, legată de Memorialul Holocaustului evreilor din Bucovina”, a spus Flutur.

El a menționat că este o investiție în această clădire făcută de Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Primăria Siret de circa 5 milioane de euro, din care 2 milioane de euro este doar muzeul care include consolidarea clădirii, expoziția permanentă cu achiziția de materiale, dar și  Memorialul Holocaustului evreilor din Bucovina are peste 50.000 de plăcuțe cu numele evreilor care au fost deportați în Transnistria.

Flutur a mai spus că acest muzeu de istorie este foarte important și este amplasat în apropierea cimitirului vechi al evreilor din Siret care este de la 1510.

„Va fi un punct turistic important pentru Bucovina în perioada în care urmează”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de