Acțiuni de prevenire a consumului de droguri pentru elevii din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava, parte a Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat vineri, 24 mai, o serie de activități preventive antidrog în unitățile de învățământ din județul Suceava. Acțiunile fac parte din proiectul național „NECENZURAT” și campania națională „Consumul de droguri ne privește pe toți!”.

La activități au participat peste 160 de elevi din ciclurile de învățământ gimnazial și liceal de la Colegiul Tehnic Rădăuți și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți. Tematica discuțiilor a inclus: efectele consumului de droguri asupra sănătății, problemele sociale generate de consumul de droguri, motivele debutului în consumul de droguri, semnele și simptomele asociate consumului de substanțe ilegale, profilul consumatorului de droguri.

Elevii au fost informați despre serviciile de consiliere și asistență specializată oferite de CPECA Suceava, care sunt disponibile gratuit și în mod confidențial. Aceste informații sunt esențiale pentru a ajuta tinerii să recunoască riscurile și să acceseze ajutorul necesar.

Specialiștii CPECA Suceava au anunțat că vor continua să fie prezenți alături de elevi până la finalul anului școlar, desfășurând constant activități de prevenire antidrog. Scopul acestor acțiuni este de a sensibiliza tinerii cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de droguri și de a promova un stil de viață sănătos și responsabil.


Intră acum și în grupul de