Start la licitatie pentru obtinerea unui credit de 20 de milioane de lei care sa asigure cofinantarea a cinci proiecte derulate prin POR (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru asigurarea cofinanţării celor cinci proiecte din Planul integrat de dezvoltare ale municipalităţii care se derulează prin POR, Primăria Sucevei a lansat procedura de licitaţie în vederea obţinerii unui credit de 20 de milioane de lei.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat că licitaţia pentru desemnarea societăţii bancare pentru acest credit, va fi organizată în două etape, una de preselecţie privind îndeplinirea condiţiilor minime solicitate şi cea de selecţie unde se va acorda punctaj în funcţie de perioada de rambursare şi de comisioane şi dobânzi.

„Sper să avem banii în cont până la sfârşitul anului pentru a respecta graficele de execuţie ale proiectelor europene”, a spus Lungu, care a precizat că pentru obţinerea acestui credit de 20 de milioane de lei, Primăria are avizul Fondului de garantare al creditelor.

Pentru cele cinci proiecte din Planul integrat de dezvoltare ale Primăriei Suceava care se derulează prin POR şi pentru proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun, unde Primăria este partener cu CJ Suceava, municipalitatea trebuie să asigure cofinanţare de 30 de milioane de lei.

Potrivit edilului-şef al Sucevei, municipalitatea are asigurate fonduri pentru cofinanţarea proiectelor în derulare în acest an. Gradul de îndatorare al municipalităţii sucevene este sub 20 la sută, a mai menţionat primarul.


Intră acum și în grupul de